Op onze website worden alleen functionele cookies gebruikt om de site optimaal te laten werken.
Bierblog:
Bierbeleving

Groepsuitje voor bierliefhebbers & petrolheads

Groepsuitje voor bierliefhebbers & petrolheads

Lekker scheuren in een Hotrod én een Brouwerijrondleiding

Het organiseren van een leuke groepsactiviteit kun je gerust aan de Biergondiër overlaten. Een groep vrienden was op zoek naar zowel een sportieve uitdaging als een gezellige bieractiviteit. Dat is zeker gelukt!

Vanuit het Zuid-Limburgse Vaals, bekend van het Drielandenpunt, kun je letterlijk alle kanten op. We startten de dag in Aken waar een loods op een industrieterrein de thuisbasis is van Hotrod Tour Aachen. Op het moment dat je de geinige hotrods ziet rijden ben je eigenlijk al verkocht.

Het kind in jezelf

Na een korte instructie gingen we onder leiding van twee gidsen op weg voor een tour door het grensgebied. De eenpersoons wagentjes komen goed mee in het verkeer met snelheden tot wel 85 km/uur. Zo laag bij de grond voelt het zelfs nog sneller. Eenmaal in de heuvelachtige natuur werden de mannen al snel weer jongens; met een grote glimlach en een klein beetje spierpijn stapten we na een tour van twee uren uit de hotrod.

Brouwerijrondleiding

Toen op naar Nederlands grondgebied voor een bezoek aan de Gulpener Bierbrouwerij. Na een presentatie over het onafhankelijke familiebedrijf wat al acht generaties bestaat, vingen we aan met een rondleiding.

Als eerste bezochten we het nieuwe brouwhuis, wat hoort tot de modernste ter wereld, vervolgens kwamen gisting, lagering en afvullen aan bod.

Uiteraard werden er een aantal bieren geproefd en met een bierquiz werd de opgedane bierkennis getest.

De dag werd afgesloten met een bierdiner bij één van de restaurants in het Zuid-Limburgse dorp.

de Biergondiër is in te huren als inspirator, bedenker en/of begeleider van leuke activiteiten met een biergondische twist.

Een kleine impressie

De wereld van proosten & proeven.

Op dit moment zijn er geen items om weer te geven.
Smaakt dit naar meer?

onafhankelijk advies, gesteund door meer dan 30 jaren ervaring