Unieke beleving - Bierstachelen
Bierstachelen; ware smaakexplosie
Op zoek naar een unieke bieractiviteit voor je bierfestival of evenement? Bezoekers proeven een bier op een manier die ze nog nooit ervaren hebben.
Bier werd altijd koel bewaard, soms te koud om te drinken. Vroeger had elke smederij een ijzer in het vuur voor het geval dat het bier wat te koud binnenkwam na een dag hard werken. Een gloeiendheet ijzer werd in het bier gedompeld, waardoor het opeen aangename drinktemperatuur kwam. Omdat het ijzer vaak een puntige pook was, werd de procedure al snel "stachelen" genoemd.
Vooral donkere bieren worden door het stachelen zachter van smaak. De restsuikers worden door het hete ijzer gekarameliseerd en het bier smaakt aangenaam en rond. Een bijzondere ervaring is het schuim dat ontstaat bij het stachelen, het is zacht en romig en – warm. Het koele bier samen met het warme schuim drinken is een waar genot!
de Biergondiër laat je kennismaken met deze unieke activiteit. Voor grote en kleine groepen, zowel binnen als buiten activiteit.
Bier werd altijd koel bewaard, soms te koud om te drinken. Vroeger had elke smederij een ijzer in het vuur voor het geval dat het bier wat te koud binnenkwam na een dag hard werken. Een gloeiendheet ijzer werd in het bier gedompeld, waardoor het opeen aangename drinktemperatuur kwam. Omdat het ijzer vaak een puntige pook was, werd de procedure al snel "stachelen" genoemd.
Vooral donkere bieren worden door het stachelen zachter van smaak. De restsuikers worden door het hete ijzer gekarameliseerd en het bier smaakt aangenaam en rond. Een bijzondere ervaring is het schuim dat ontstaat bij het stachelen, het is zacht en romig en – warm. Het koele bier samen met het warme schuim drinken is een waar genot!
de Biergondiër laat je kennismaken met deze unieke activiteit. Voor grote en kleine groepen, zowel binnen als buiten activiteit.