Hollandse Nieuwe & Bier
Medio juni wordt het wachten voor de liefhebber beloond; de Hollandse Nieuwe is er weer! Wisten jullie dat haring beste maatjes is met een lekker bier?
Voordat de internationaal erkende titel Biersommelier gedragen mag worden is er een intensief studietraject aan vooraf gegaan. Kennis en vaardigheden van een Biersommelier zijn dan ook van hoog niveau.
Afgestudeerde biersommeliers zijn experts op hoog niveau in alles wat met bier te maken heeft: biersensorische analyse, biercultuur, de achtergronden van bierstijlen en de presentatie van bier in de gastronomie. Ze staan voor diversiteit, traditie en innovatie.
Wat gecertificeerde biersommeliers beweegt, is de fascinatie en interesse in de oudste culturele drank ter wereld. Hun doel is om als schakel te fungeren tussen de producent ende consument en om de zintuiglijke kenmerken van het bier over te brengen.
In de opleiding tot gecertificeerd biersommelier wordt met passie bierkennis bijgebracht en wordt het zintuiglijke systeem diepgaand onderzocht. Om de titel Diplom Biersommelier/ en de zilveren speld te mogen dragen, moeten de deelnemers aan de opleiding talrijke schriftelijke en praktische proeven afleggen.
Na het voltooien van de training moet elke gecertificeerde biersommelier zijn opleiding voortzettenen zijn zintuiglijke vaardigheden trainen. Enerzijds om het geleerde te consolideren en verder te ontwikkelen en anderzijds om uw specialistische kennis up-to-date te houden.
Afgestudeerde biersommeliers zijn experts op hoog niveau in alles wat met bier te maken heeft: biersensorische analyse, biercultuur, de achtergronden van bierstijlen en de presentatie van bier in de gastronomie. Ze staan voor diversiteit, traditie en innovatie.
Wat gecertificeerde biersommeliers beweegt, is de fascinatie en interesse in de oudste culturele drank ter wereld. Hun doel is om als schakel te fungeren tussen de producent ende consument en om de zintuiglijke kenmerken van het bier over te brengen.
In de opleiding tot gecertificeerd biersommelier wordt met passie bierkennis bijgebracht en wordt het zintuiglijke systeem diepgaand onderzocht. Om de titel Diplom Biersommelier/ en de zilveren speld te mogen dragen, moeten de deelnemers aan de opleiding talrijke schriftelijke en praktische proeven afleggen.
Na het voltooien van de training moet elke gecertificeerde biersommelier zijn opleiding voortzettenen zijn zintuiglijke vaardigheden trainen. Enerzijds om het geleerde te consolideren en verder te ontwikkelen en anderzijds om uw specialistische kennis up-to-date te houden.